Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toiminta

 

Yleistä

Vuorihuippu on pesunkestävä westerntalli joten jokainen hevonen on koulutettu lännenratsuksi. Hevoset on painotettu westernlajeihin, joissa ne ovat menestyneet parhaiten. Näitä lajeja ovat Reining, Trail, Western Riding, Versatile horse, Pole Bending ja tynnyrinkierto eli Barrel Racing. Näistä yleisimmät ovat Reining ja Trail. Hevoset kilpailevat omien painotusten mukaan ja joskus myös niiden ulkopuolella. Westernkilpailut ovat virtuaalimaailmassa harvinaisempia kuin itse tallit joten pyrimme osallistumaan jokaiseen kilpailuun josta saamme tietää.

<><><>

 

Kasvatus

Vuorihuipussa on kasvatettu Tennessee walkereita jo vuodesta 2009. Ihastuin TW- hevosiin 10 vuotiaana jonkin rotukirjan kuvan perusteella mutta vanhetessani aloin toden teolla kiinnostua rodusta. Tennessee walkereissa minua kiehtovat luonne sekä hevosen monipuolisuus. IRL- maailmassa TW:t ovat hyvin usein askellajipainotteisia, mutta koska itse rakastan lännenratsastusta ja rotua käytetään myös tässä lajissa, päätin painottaa kaikki TW:ni siihen.

Tennessee walkereiden lisäksi kasvatamme myös Quartereita, tosin emme aivan yhtä aktiivisesti. Varsoja syntyy säännöllisin väliajoin ja suuri osa menee myyntiin. Myymme kasvattejamme ainoastaan talleille, joissa on jo ennestään vähintään yksi westernpainotteinen hevonen. Lisäksi kaikki meillä syntyneet hevoset painotetaan lännenratsastukseen ja siinä lajissa niiden on myös pysyttävä.

 

Tilausvarsa

Tilausvarsaa voi kysyä vieraskirjassa yksityisellä. Voit ehdottaa yhdistelmää joko niin, että kummatkin hevoset ovat meiltä tai voit pyytää astutukseen jotain minun hevosistani sinun hevosesi kanssa. Muista kuitenkin ettei varsa välttämättä ole aina mahdollinen. Esimerkiksi jos ehdottamasi tamma on juuri varsonut tai jo valmiiksi tiine on joko vaihdettava tammaa tai odottaa kunnes kyseinen tamma on mahdollista astuttaa. Toivon aina varsasta westernpainotteista ja jos tamma on meiltä, tulee varsasta automaattisesti lännenratsu.

Jos varsa syntyy meillä, hevosen nimen eteen tulee VH tallimme mukaan (esim. VH Orkidea ox). Jos taas varsa syntyy sinun tallillasi, nimestä päätät sinä. Voimme toki keskustella nimivaihtoehdoista jos se on tarpeen. Kasvattimme tietoihin tulee lisätä "Kasvattaja: Juki, Vuorihuippu" linkitettynä!

<><><>

 

Kilpailut ja kilpailuttaminen

Koska westernkilpailut ovat virtuaalimaailmassa erittäin harvinaisia, olemme todella kiitollisia jokaisesta niitä koskevasta kisakutsusta. Pyrimme kilpailuttamaan jokaista hevosta niiden painotuksen mukaan ja joskus käytämme niitä myös näyttelyissä.

Järjestämme myös omia kilpailuja jotka ovat luonnollisesti aina westernaiheisia. Mainostamme kilpailujamme westerntalleilla ja vain harvoin muilla talleilla. Jos sinun tallistasi kuitenkin löytyy este- ja kouluhevosten lisäksi muutama länkkäriratsu, voit pyytää minua lähettelemään kisakutsuja.

 

 

 

 

©2019 layout70 - suntuubi.com